Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
Pilnie potrzebuję pracę na temat cukrzycy (objawy, przyczyny itd.) Proszę na Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: Izik 2.6.2010 (17:59) |
zespół turnera (na czym polega, objawy, przyczyny, leczenie) Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: Konto usunięte 7.6.2010 (16:01) |
cukry proste------- rola w organizmie---skutki niedoboru---skutki Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: Roxi351 19.9.2010 (20:33) |
podaj skutki niedoboru i nadmiaru białka, cukrów prostych, wielocukrów, Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: anus1996 20.10.2010 (19:19) |
Witamina P 1.występowanie w produktach . 2.wpływ na organizm 3.objawy Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: Niesia13 29.11.2010 (21:09) |
Podobne materiały
Przydatność 80% Pierwiastki i witaminy - zapotrzebowanie, rola w organizmie, objawy niedoboru, gdzie je znaleźć
wszystko jest w załączniku
Przydatność 70% Objawy niedoboru witamin(awitaminozy), przykłady 3 witamin(A, D, i C)oraz produkty w których można je znaleźć
Witaminy pełnią rolę regulującą w naszym organizmie, znajdują się w pożywieniu, które codziennie zjadamy, lub są produkowane w organizmie(D, K i B). Znaczy to, że jadłospis powinien być tak opracowany, by witaminy te znajdowały się w produktach żywnościowych, bowiem ich minimalne ilości, obecne w naturalnych produktach żywnościowych, zapewniają organizmowi prawidłowe...
Przydatność 85% Objawy stresu
Określony poziom natężenia stresu jest niezbędny i chroni przed uczuciem znużenia i znudzenia. Groźny natomiast jest zbyt wysoki poziom stresu, zwłaszcza jeżeli towarzyszy nam przez długi okres. Symptomy (będące skutkiem zbyt długo utrzymującego się stresu) występujące pojedynczo nie świadczą o pozostawaniu pod wpływem stresu, jeżeli natomiast zauważamy obecność...
Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka
I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...
Przydatność 80% Przetwórcze i odżywcze zastosowanie mleka
o to jest mleko? Potocznie to produkt, który można pić w postaci samego płynu lub spożywać w postaci produktów mlecznych: jogurtu, kefiru, sera, twarożku, masła... Naukowo to ?płynna wydzielina gruczołów mlecznych kobiet i samic ssaków, której wytwarzanie rozpoczyna się natychmiast po porodzie, stanowiąca naturalny, pełnowartościowy pokarm niemowląt i młodych zwierząt?....
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
mr_jackyle 29.11.2010 (21:00)
Najważniejszy składnik w mleku, który ma znaczący wpływ na nasz organizm to oczywiscie wapń.
Skutki niedoboru w naszej diecie są następujące :
Pierwsze oznaki :
- skurcze mięśni, ból w stawach;
- mrowienia i drętwienia w rękach i nogach;
- zwolnienia tętna;
Długotrwałe zaburzenia :
- ubytki w uzębieniu;
- zaburzenia snu;
- krwotoki;
Ostateczne objawy:
- utykanie i zaburzenie chodu;
- zmniejszona kontrola mięśni, złamania kości;
- stany lękowe;
- wypadanie zębów i zaburzenia wzrostu u dzieci;
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie