Treść zadania
Autor: fasolka167 Dodano: 25.11.2010 (16:58)
W jakich produktach spożywczych znajdują się substancje zagęszczające?
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
-
geo86 25.11.2010 (17:12)
substancje zagęszczające (pektyna, guma guar) dodawane są najczęściej do dżemów i powideł a także do mąki bezglutenowej
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne zadania
Wyjaśnij na jakich dziedzinach anatomi porownawczej opieraja swoje badania Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: mika1212 12.9.2010 (12:24) |
1.Wyjaśnij w jakich sytuacjach stosuje się wymienione zabiegi i na czym one Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: daguska18 12.10.2010 (14:19) |
Omów krótko rolę poradni genetycznych. Podaj przykłady sytuacji, w jakich Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: kujonicaxD 22.11.2010 (15:36) |
Wymień substancje,które w nefronie podlegają Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: Steel1993 23.11.2010 (22:25) |
Występowanie węglowodanów, tłuszczów i białek w produktach i potrawach! Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: pyska134 2.1.2011 (22:04) |
Podobne materiały
Przydatność 75% Substancje psychoaktywne
Substancje psychoaktywne Uzależnienie fizjologiczne, zwane też czasem fizycznym, jest to nabyta silna potrzeba stałego zażywania jakiejś substancji odczuwana jako szereg dolegliwości fizycznych (np. bóle, biegunki, uczucie zimna, wymioty, drżenia mięśni, bezsenność). Zaprzestanie jej zażywania (odstawienie) prowadzi do wystąpienia zespołu objawów, które określa się jako...
Przydatność 65% Wykrywanie skrobi w produktach żywnościowych
WYKRYWANIE SKROBI W PRODUKTACH ŻYWNOŚCIOWYCH I NIE TYLKO: Doświadczenie 1. Wykrywanie skrobi w gotowanym ryżu: Na łyżkę gotowanego ryżu dodaję kilka kropel płynu Lugola. Spostrzeżenia: Płyn Lugola zmienił swoją barwę z pomarańczowej na granatową. Wniosek: W ryżu występuje skrobia. Doświadczenie 2. Wykrywanie skrobi w makaronie: Na łyżkę...
Przydatność 65% Substancje zapasowe u roślin
Substancje zapasowe u roślin, związki chemiczne syntetyzowane przez rośliny, pełniące rolę źródła energii lub budulca. Substancje zapasowe występują we wszystkich komórkach roślin jako produkty przemiany materii, a ponadto są magazynowane w specjalnych tkankach spichrzowych zlokalizowanych w organach spichrzowych. Do najważniejszych substancji zapasowych należą: cukry proste...
Przydatność 60% Substancje trujące w kosmetykach
Zwyczajne mydło nie wystarczy. Oczyszczamy się za pomocą peelingu do twarzy i ciała i osuszamy skórę, po czym namaszczamy się odżywczymi kremami. Jeszcze dezodorant, aby zamaskować naturalną woń ciała (naturalna woń potu, który pojawia się po ciężkiej pracy) i na koniec kropelka perfum lub wody po goleniu. W przypadku około połowy naszej dorosłej i nastoletniej populacji -...
Przydatność 80% Substancje dodawane do żywności
Kiedyś w większości domów były wędzarnie, gdzie w aromatycznym dymie, np. z jałowca przygotowywano kiełbasy, szynki, boczek. Potem podwieszone pod sufitem na strychu mogły czekać na zjedzenie nawet kilka miesięcy. Beczki z kiszonymi ogórkami i kapustą zatapiano w stawie na całą zimę. Wiele produktów przechowywano w tzw. lodowniach, czyli wykopanych w ziemi piwnicach...
0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań
0 0
myszka2x2 25.11.2010 (17:10)
tluszcz, maka, jaja smietana, rozne kasze
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie