Treść zadania

tinyy

napisz z przykładów łańcuchów pokarmowych detrytusowych
Z Góry Dziękuje ;***

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Rozwiązania

Podobne zadania

galczan5 Prosze !! To Na Jutro :( Napisz co umozliwia wymiane gazowa w łodydze Przedmiot: Biologia / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: galczan5 21.4.2010 (18:44)
Nieznany napisz krótką notatkę o przyczynach i skutkach bulimii i anoreksjii Przedmiot: Biologia / Gimnazjum 6 rozwiązań autor: Konto usunięte 29.4.2010 (13:24)
Czarnyboss Napisz referat o Krzesińskim Parku krajobrazowym? Przedmiot: Biologia / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: Czarnyboss 13.5.2010 (22:41)
eliza17 napisz po której stronie blaszki liściowej u większości roślin znajdują Przedmiot: Biologia / Gimnazjum 3 rozwiązania autor: eliza17 17.5.2010 (21:13)
eliza17 napisz jak zmienia się wygląd rośliny na 1 skutek działania stożków Przedmiot: Biologia / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: eliza17 17.5.2010 (21:38)

Podobne materiały

Przydatność 65% Charakterystyka podstawowych składników pokarmowych

TEMAT: CHARAKTERYSTYKA PODSTAWOWYCH SKŁADNIKÓW PIOKARMOWYCH. `Pracę rozpocznę wyjaśniając co to jest układ pokarmowy, jak jest zbudowany i jaką pełni rolę. Tak, więc układ pokarmowy jest zespołem narządów służących do pobierania pokarmu, jego przeróbki mechanicznej (rozdrabnianie, połykanie, mieszanie pokarmu, transport treści pokarmowej) i chemicznej (trawienie),...

Przydatność 55% Trawienie i wchłanianie substancji pokarmowych

Podstawowymi czynnościami układu pokarmowego jest trawienie i wchłanianie substancji pokarmowych. Węglowodany są podstawowym składnikiem pokarmowym, w pożywieniu dostarczana jest głównie skrobia, a także sacharoza (popularny "cukier"), laktoza (składnik mleka), fruktoza (cukier owocowy). Trawienie tej grupy składników rozpoczyna się już w jamie ustnej, bowiem nasza ślina...

Przydatność 75% Czynniki wpływające na strawność składników pokarmowych (paszoznastwo)

Czynniki wpływające na strawność składników pokarmowych Strawność pokarmu – podatność pokarmu na procesy trawienne. Stopień w jakim składniki odżywcze w danym produkcie spożywczym mogą być uwolnione i rozłożone na części składowe, które nadają się do wchłonięcia. Strawność zależy od wielu czynników, takich jak np.: stan zdrowia zwierzęcia i jego wiek,...

Przydatność 70% Jadłospis na jeden dzień z uwzględnieniem składników pokarmowych.

ŚNIADANIE 2 jajka na miękko, kajzerka z masłem, szklanka herbaty, kiwi -jajko (białko, tłuszcz, cholesterol, potas, wapń, magnez, żelazo) -kajzerka (białko, węglowodany, tłuszcz, błonnik) -masło (tłuszcz, cukier, sole mineralne, woda, witaminy A, E, D2, D3) -herbata (teina, garbniki, olejki eteryczne, witaminy A, E, C) -kiwi (kwas cytrynowy, kwas foliowy, fosfor, magnez,...

Przydatność 50% Napisz własny mit

Na górze kitajrońskiej, gdzie było słychać śpiewy nocne, odbywała się zabawa. Na niej Dionizos, demoniczny bóg płodnych sił natury, plonów i wina, otoczony swym orszakiem popijał wino. Bachantki, odwieczne towarzyszki Dionizosa, odziane były w powój, gałęzie dębu i jodły, umajone bluszczem. Na białe odzienie z wełny narzuciły pstrokate skóry zwierzęce. Przedzierały...

0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji