Treść zadania

sylwia987

kto mi to przetłumaczy:):) plisssss :):):)










400g beef
2 average red beets
200g cabbage
4 little potatoes
1 carrot
2 tomatoes
1 tsp. vinegar
salt and pepper, to taste
parsley
dill
spring onions



Borsch is of soup, but it is 'Borsch', no one calls it soup in Russia. History says that Borsch was and is one of the most popular dishes in Russia. It appeared at the end of the 18th and 19th centuries. The main ingredients are red beets and broths made from meat or fish, mushrooms, or smoked sausages. Plus, people used to and do use cabbage, onions, carrots, potatoes, tomatoes, spinach, and sorrel. The sour taste it can have is because of the vinegar. Our ancestry ate borsch with pancakes, different porridges, and pies. Poor people made borsch without any meat, only with vegetables.

Preparing meat broth-
Put beef into a large saucepan and cover with 3 liters cold water. Bring to a boil and reduce heat. Remove the grease froth from the broth surface with a spoon. Add one onion. Cook at low heat for 1-2 hours.

Simmering Red Beets-
Melt 1 Tbls. margarine in a saucepan. Cut red beets into thin sticks and add them into the cooking pot. Add tomato paste or sliced tomatoes. Simmer at low heat for 1 hour. If there is not enough liquid, add some broth. Add vinegar.

Pan-frying Vegetables-
Melt 1 Tbls. margarine in a frying pan. Add chopped onions and carrots that are cut into thin sticks. Cover and saute for 15 minutes, stirring occasionally.

Heat broth to boiling. Add chopped cabbage and potatoes that are cut into bars. Cook for 5 minutes. Add saute and cook another 10 minutes. Add simmered red beets. Cook another 5 minutes. Add salt and black pepper. If you like garlic, you can add about 5g grated garlic. It is supposed to be in borsch. I don't like it and never add it here. Borsch is served with sour cream.

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 0 0

    400g wołowiny
    2 średnie buraki ćwikłowe
    200g kapusty
    4 małe ziemniaki
    1 marchew
    2 pomidory
    1 łyżeczka. ocet
    sól i pieprz do smaku
    pietruszka
    koper
    dymka



    Barszcz jest zupa, ale "barszcz", nikt nie nazywa to zupa w Rosji. Historia mówi, że barszcz był i jest jedną z najpopularniejszych potraw w Rosji. Okazało się na koniec wieku 18 i 19. Główne składniki są czerwone buraki i buliony z mięsa lub ryby, grzyby, wędzone kiełbasy lub. Plus, ludzie i nie używać kapusta, cebula, marchew, ziemniaki, pomidory, szpinak, szczaw i. Kwaśny smak może mieć to z powodu octu. Nasi przodkowie jedli barszcz z naleśniki, kasze różne, i pies. Biedni ludzie się barszcz bez mięsa, tylko z warzywami.

    rosół Przygotowanie-
    Umieść wołowiny w dużym garnku i przykryć 3 litry zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć wydzielanie ciepła. Usuń piany tłuszczu z powierzchni bulionu łyżką. Dodać jedną cebulę. Cook na małym ogniu przez 1-2 godziny.

    Simmering buraczki-
    Melt 1 tbls. margaryny w rondelku. Cut buraczkami na cienkie patyki i dodać je do garnka. Dodaj koncentrat pomidorowy lub plasterki pomidorów. Dusić na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Jeśli nie ma wystarczająco dużo płynu, dodać trochę bulionu. Dodaj ocet.

    Pan smażenia warzywa-
    Melt 1 tbls. margarynę na patelni. Dodać pokrojoną cebulę i marchew, które pokroić w cienkie patyki. Przykryć i dusić przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.

    bulion Ogrzać do wrzenia. Dodać pokrojoną kapustą i ziemniakami, które są pocięte na paski. Gotować przez 5 minut. Dodaj saute i gotować kolejne 10 minut. Dodaj duszonymi buraczkami. Cook kolejne 5 minut. Dodaj sól i pieprz. Jeśli lubisz czosnek, można dodać tarty o 5g czosnku. To ma być w barszcz. Nie lubię i nigdy nie dodać go tutaj. Barszcz jest podawane z kwaśną śmietaną.

Rozwiązania

  • klaudiaaa97

    400g wołowiny
    2 średnie buraki ćwikłowe
    200g kapusty
    4 małe ziemniaki
    1 marchew
    2 pomidory
    1 łyżeczka. ocet
    sól i pieprz do smaku
    pietruszka
    koper
    dymka

    Barszcz jest zupa, ale "barszcz", nikt nie nazywa to zupa w Rosji. Historia mówi, że barszcz był i jest jedną z najpopularniejszych potraw w Rosji. Okazało się na koniec wieku 18 i 19. Główne składniki są czerwone buraki i buliony z mięsa lub ryby, grzyby, wędzone kiełbasy lub. Plus, ludzie i nie używać kapusta, cebula, marchew, ziemniaki, pomidory, szpinak, szczaw i. Kwaśny smak może mieć to z powodu octu. Nasi przodkowie jedli barszcz z naleśniki, kasze różne, i pies. Biedni ludzie się barszcz bez mięsa, tylko z warzywami.

    rosół Przygotowanie-
    Umieść wołowiny w dużym garnku i przykryć 3 litry zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć wydzielanie ciepła. Usuń piany tłuszczu z powierzchni bulionu łyżką. Dodać jedną cebulę. Cook na małym ogniu przez 1-2 godziny.

    Simmering buraczki-
    Melt 1 tbls. margaryny w rondelku. Cut buraczkami na cienkie patyki i dodać je do garnka. Dodaj koncentrat pomidorowy lub plasterki pomidorów. Dusić na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Jeśli nie ma wystarczająco dużo płynu, dodać trochę bulionu. Dodaj ocet.

    Pan smażenia warzywa-
    Melt 1 tbls. margarynę na patelni. Dodać pokrojoną cebulę i marchew, które pokroić w cienkie patyki. Przykryć i dusić przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.

    bulion Ogrzać do wrzenia. Dodać pokrojoną kapustą i ziemniakami, które są pocięte na paski. Gotować przez 5 minut. Dodaj saute i gotować kolejne 10 minut. Dodaj duszonymi buraczkami. Cook kolejne 5 minut. Dodaj sól i pieprz. Jeśli lubisz czosnek, można dodać tarty o 5g czosnku. To ma być w barszcz. Nie lubię i nigdy nie dodać go tutaj. Barszcz jest podawane z kwaśną śmietaną.

Podobne zadania

kopciuszek14 z anglika na jutro plisssss Przedmiot: Język angielski / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: kopciuszek14 3.5.2010 (15:29)
sylwia987 kto mi to przetłumaczy:):) plisssss :):):) 400g beef 2 Przedmiot: Język angielski / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: sylwia987 9.11.2010 (14:52)

0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji