Treść zadania
Autor: paulina_1231715 Dodano: 4.11.2010 (19:14)
Wyjaśnij dlaczego w przyrodzie łańcuchy pokarmowe występują w postaci skomplikowanych sieci pokarmowych
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
Jakie jest znaczenie stawonogów w przyrodzie i gospodarce Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: czekolada19 15.4.2010 (16:04) |
Dlaczego nie powinno się jeść dużo cukrów prostych? Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: aleksa1113 21.4.2010 (20:01) |
Dlaczego tłuszcze roślinne są zdrowsze od zwierzęcych? Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: aleksa1113 21.4.2010 (20:04) |
Wyjaśnij, dlaczego węzły chłonne znajdują się w całym organizmie. Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: chiquita197 25.4.2010 (18:13) |
dlaczego musimy chronic przyrode Przedmiot: Biologia / Gimnazjum | 8 rozwiązań | autor: Pamelcia835 26.4.2010 (17:07) |
Podobne materiały
Przydatność 55% Zatrucia pokarmowe
Ostre ,zwykle gwałtowne dolegliwości żołądkowo -jelitowe,występujące w stosunkowo krótkim czasie po dostaniu się do przewodu pokarmowego szkodliwych czynników biologicznych lub chemicznych. Okres wylęgania zatruć pokarmowych zakaźnych zwłaszcza bakteryjnych jest krótki - zwykle od kilku do kilkunastu godzin. Każde zatrucie pokarmowe może być groźne ,szczególnie dla...
Przydatność 70% Składniki pokarmowe
Wśród składników pokarmowych wyróżniamy: składniki budulcowe: białka, mineralne składniki, energetyczne: węglowodany, tłuszcze, regulujące: witaminy, woda. Wszystkie one są nam bardzo potrzebne do życia. Odżywianie jest to dostarczenie owych składników do każdej żywej komórki. Jedne są odpowiedzialne za nasz wzrok, a inne za wzrost. A oto i one: WŚRÓD SKŁADNIKÓW...
Przydatność 60% Składniki pokarmowe
Składniki pokarmowe - Białka - Tłuszcze - Węglowodany - składniki odżywcze - Witaminy - Składniki mineralne - Woda - Kwasy organiczne Substancje te powinny być zawarte w surowcach lub dodane w procesie technologicznym, w celu uzyskania pełnowartościowego wyrobu gotowego, będącego produktem gotowym. Podział i rola składników pokarmowych żywności. Człowiek...
Przydatność 70% Składniki pokarmowe
1. Składniki pokarmowe : Cukry Są to węglowodany . Cukry są głównym źródłem energii dla organizmu. Skrobia Glukoza Glikogen. Glikogen jest odkładany w mięśniach i w wątrobie. Przykłady produktów z zawartością skrobi: makaron, ziemniaki, pieczywo, kasza, rośliny strączkowe. Błonnik jest też cukrem. Pomaga w trawieniu pokarmów....
Przydatność 65% Składniki pokarmowe
Do czego służą poszczególne składniki pokarmowe i w jakich są produktach? ● Białka to składnik niezbędny do budowy organizmu. Szczególnie ważną rolę odgrywają w okresie wzrostu. Najwięcej białka jest w mleku i jego przetworach, a także w rybach, mięsie, fasoli, grochu. ● Sole mineralne to ważny składnik budulcowy kości i zębów. Znajdują się w owocach,...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
elcia13 7.11.2010 (19:41)
ponieważ organizmy które w pewnych łańcuchach pokarmowych są konsumentami 1 rzędu, w innych łańcuchach mogą być konsumentami 2, a nawet 3 rzędu
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie