Treść zadania
Autor: polcia1212 Dodano: 11.10.2010 (15:20)
Zad.1
Dwa litry mleka ważą 2,06 kg.Jaką pojemność ma jeden karton mleka,jeśli mleko w dwudziestu czterech kartonach waży 12,36 kg?
a)2 litry
b)1,1 litra
c)1 litr
d)0,5 litra
Musze mieć rozwiązanie niesam wynik:(
zgóry dzięki;*
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
Ile razy można nawinąć jeden metr nitki na szpulkę o średnicy 1cm?? Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: kamilka033 6.4.2010 (15:34) |
W mleczarni rozlano 1000 L mleka do kartonów o pojemności 250 cm Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: teli94 12.4.2010 (21:33) |
W pewnym prostokącie jeden z boków jest o 6 cm dłuższy od drugiego.Gdy Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: natalia74171 21.4.2010 (15:03) |
Jeden mililitr rtęci waży 13,5g, zatem 1 hektolitr rtęci waży Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 4 rozwiązania | autor: Konto usunięte 6.5.2010 (20:27) |
obwód prostokąta jest równy 36cm.Jeden z boków tego prostokąta jest 2 razy Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 3 rozwiązania | autor: karoll 22.5.2010 (13:05) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka
I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...
Przydatność 80% Przetwórcze i odżywcze zastosowanie mleka
o to jest mleko? Potocznie to produkt, który można pić w postaci samego płynu lub spożywać w postaci produktów mlecznych: jogurtu, kefiru, sera, twarożku, masła... Naukowo to ?płynna wydzielina gruczołów mlecznych kobiet i samic ssaków, której wytwarzanie rozpoczyna się natychmiast po porodzie, stanowiąca naturalny, pełnowartościowy pokarm niemowląt i młodych zwierząt?....
Przydatność 70% Ocena towaroznawcza i zastosowanie mleka w gastronomii
1.Ocena towaroznawcza mleka. Charakterystyka mleka: -jest wydzieliną gruczołów mlecznych samic,ssaków -działa na organizm odkwaszająco -ułatwia zachowanie równowagi kwasowozasadowej ustroju -białko mleka jest najtańszym pełnowartościowym białkiem pochodzenia zwierzęcego -białko mleka ma wysoką wartość biologiczną -tłuszcz występuje w postaci zemulgowanej...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
-_-werosz-_- 11.10.2010 (15:31)
12,36 : 24 = 0,515
2,06 : 0,515 = 4
2 : 4 = 0,5 l
odp . d .
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie