Treść zadania

dagusia5642

Harcerze ugotowali 10 litrów grochówki. Zupa była bardzo gęsta, więc dolali jeszcze 3,4 litra wody. Każdy z harcerzy zjadł po 2/5 litra zupy. W garnku zostało jeszcze 3,8 litra grochówki. Ilu było harcerzy. ?

prosze o wszystkie obliczenia. ; )

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 2 0

    10 litrów + 3,4 litra = 13,4 litra
    2/5 litra = 0,4 l
    13,4 - 3,8 = 9,6
    9,6 : 4 = 24

    Było 24 harcerzy .

Rozwiązania

  • userphoto

    niewiadomo :p

  • jowka716

    10 litrów + 3,4 litra = 13,4 litra
    2/5 litra = 0,4 l
    13,4 - 3,8 = 9,6
    9,6 : 4 = 24

  • userphoto

    To jest informatyka więc zadzwonili do Microsoft-u i Microsoft wydał program w którym były napisane :

    10 l+ 3,4 l = 13,4 l
    2/5 l = 0,4 l
    13,4 - 3,8 = 9,6
    9,6 : 4 = 24

Podobne zadania

hanikuzix HELP bardzo latwe kazdy moze mi pomuc :] Przedmiot: Informatyka / Gimnazjum 2 rozwiązania autor: hanikuzix 9.5.2010 (12:59)
tobias95 Bardzo was prosze o dobrą i szybką pomoc Przedmiot: Informatyka / Gimnazjum 4 rozwiązania autor: tobias95 13.5.2010 (15:32)
Nieznany Hej ma ktoś kod 25 cyfrowy do Microsoft Office Professional 2007? Bardzo Przedmiot: Informatyka / Gimnazjum 4 rozwiązania autor: Konto usunięte 26.5.2010 (14:57)
andzelunia7 Wynalazki- na jutro !!! pilne bardzo!!! Przedmiot: Informatyka / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: andzelunia7 15.9.2010 (15:58)
klaudia9712 zrobić logo biblioteki szkolnej bardzo proszę o pomoc :) Przedmiot: Informatyka / Gimnazjum 2 rozwiązania autor: klaudia9712 24.10.2010 (17:19)

Podobne materiały

Przydatność 100% Harcerz służy ojczyźnie

Harcerz służy ojczyźnie i dla niej sumiennie spełnia swoje obowiązki. Powinien być on pożyteczny i pomagać innym ludziom, którzy tej pomocy potrzebują. Dla harcerza służenie ojczyźnie jest najważniejszą rzeczą. Uważa to jako główny cel życiowy. Harcerz służy ojczyźnie, bo ją kocha i oddał by za nią życie. Dla nich podczas II wojny światowej jak i teraz te słowa...

Przydatność 75% Zupa jako potrawa.Zastosowanie zup w gastronomii

1.Wywar-stanowi podstawę zup i sosów.Wywar powstaje na skutek dyfuzji i osmozy, składników odżywczych z warzyw,kości,grzybów i owoców.Wartość odżywcza wywaru zależy od doboru surowców,stopnia rozdrobnienia oraz sposobu i czasu gotowania. 2.Podział wywarów: a)wywar jarski (warzywny) b)kostno-jarski c)wywar z grzybów świeżych lub suszonych d)wywar z owoców świeżych lub...

0 odpowiada - 0 ogląda - 4 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji