Treść zadania
Autor: dagusia5642 Dodano: 4.10.2010 (18:13)
Harcerze ugotowali 10 litrów grochówki. Zupa była bardzo gęsta, więc dolali jeszcze 3,4 litra wody. Każdy z harcerzy zjadł po 2/5 litra zupy. W garnku zostało jeszcze 3,8 litra grochówki. Ilu było harcerzy. ?
prosze o wszystkie obliczenia. ; )
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
-
jowka716 9.10.2010 (15:48)
10 litrów + 3,4 litra = 13,4 litra
2/5 litra = 0,4 l
13,4 - 3,8 = 9,6
9,6 : 4 = 24Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
-
kamilddx 11.10.2010 (18:27)
To jest informatyka więc zadzwonili do Microsoft-u i Microsoft wydał program w którym były napisane :
10 l+ 3,4 l = 13,4 l
2/5 l = 0,4 l
13,4 - 3,8 = 9,6
9,6 : 4 = 24Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie
Podobne zadania
HELP bardzo latwe kazdy moze mi pomuc :] Przedmiot: Informatyka / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: hanikuzix 9.5.2010 (12:59) |
Bardzo was prosze o dobrą i szybką pomoc Przedmiot: Informatyka / Gimnazjum | 4 rozwiązania | autor: tobias95 13.5.2010 (15:32) |
Hej ma ktoś kod 25 cyfrowy do Microsoft Office Professional 2007? Bardzo Przedmiot: Informatyka / Gimnazjum | 4 rozwiązania | autor: Konto usunięte 26.5.2010 (14:57) |
Wynalazki- na jutro !!! pilne bardzo!!! Przedmiot: Informatyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: andzelunia7 15.9.2010 (15:58) |
zrobić logo biblioteki szkolnej bardzo proszę o pomoc :) Przedmiot: Informatyka / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: klaudia9712 24.10.2010 (17:19) |
Podobne materiały
Przydatność 100% Harcerz służy ojczyźnie
Harcerz służy ojczyźnie i dla niej sumiennie spełnia swoje obowiązki. Powinien być on pożyteczny i pomagać innym ludziom, którzy tej pomocy potrzebują. Dla harcerza służenie ojczyźnie jest najważniejszą rzeczą. Uważa to jako główny cel życiowy. Harcerz służy ojczyźnie, bo ją kocha i oddał by za nią życie. Dla nich podczas II wojny światowej jak i teraz te słowa...
Przydatność 75% Zupa jako potrawa.Zastosowanie zup w gastronomii
1.Wywar-stanowi podstawę zup i sosów.Wywar powstaje na skutek dyfuzji i osmozy, składników odżywczych z warzyw,kości,grzybów i owoców.Wartość odżywcza wywaru zależy od doboru surowców,stopnia rozdrobnienia oraz sposobu i czasu gotowania. 2.Podział wywarów: a)wywar jarski (warzywny) b)kostno-jarski c)wywar z grzybów świeżych lub suszonych d)wywar z owoców świeżych lub...
0 odpowiada - 0 ogląda - 4 rozwiązań
2 0
radeklis99 4.10.2010 (18:15)
10 litrów + 3,4 litra = 13,4 litra
2/5 litra = 0,4 l
13,4 - 3,8 = 9,6
9,6 : 4 = 24
Było 24 harcerzy .
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie